Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale sunt unele dintre cele mai bine pastrate secrete ale naturii. Aceste uleiuri esentiale pot fi folosite pentru reducerea stresului, relaxarea muschilor, cresterea puterii de concentrare, purificarea organismului si imbunatatirea sistemului imunitar. Mai jos vom detalia efectele a catorva uleiuri esentiale asupra organismului nostru, precum si modul in care pot fi acestea administrate. Mai multe pe acest site.

Ulei de Migdale dulci

Ulei de migdaleUleiul de migdale dulci este obtinut din migdalele uscate printr-un proces numit presare la rece. Lucrul bun legat de folosirea acestui produs de ingrijire a pielii este dat de beneficiile vitaminelor pe care acesta le contine cum ar fi vitamina A, vitamina E si vitamina D. De asemenea este bogat in acizi oleici si linoleici. Este folosit cu precadere ca un produs de ingrijire a pielii dar se utilizeaza si ca un ulei medicinal pentru tratamentul unor probleme ale pielii.

Ulei de migdale dulci- proprietati

Migdalele au proprietatea de a mentine umezeala in piele, mentinand-o hidratata in permanenta. In plus, au calitati de lubrifiere ceea ce face din uleiul de migdale dulci un produs de ingrijire foarte bun. Acest ulei de migdale s-a dovedit ca are si un efect de calmare la oamenii care au alergii ale pielii si inflamatii. Are proprietati de a trata alergii ale pielii, rani minore sau infectii ale pielii. Astfel, este recomandat de catre medicii dermatologi in cazul in care aveti astfel de probleme.

Proprietatile de emolient se refera la abilitatea acestui ulei de migdale de a fi absorbit in piele. Este folosit cu succes la spa-uri pentru calitatile sale evidente. Atunci cand faceti un masaj, puteti folosi cu incredere acest produs care restaureaza PH-ul normal al pielii si permite acesteia sa straluceasca si, in acelasi timp sa fie hidratata. Abilitatile de a deschide culorile sunt de asemenea cele care au facut popular acest ulei in randul oamenilor care au semne negre pe piele. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa amestecati niste ulei de migdale dulci cu lamaie si sa aplicati pe zona afectata.

Acest produs naturist contine vitamine care ajuta la intarzierea aparitiei ridurilor. Cel mai bine este sa il aplicati seara dupa ce ati facut dus. Puteti face acest lucru de doua ori pe saptamana sau in zile diferite in functie de cat de repede doriti sa se vada rezultatele. Razele ultraviolete pot cauza de asemenea riduri, arsuri, imbatranirea pielii si cancer de piele. De aceea sunt recomandate cremele solare. Acest produs poate sa intoarca daunele aduse de catre expunerea la soare.

Exista cateva modalitati de a folosi acest ulei de migdale dulci. In primul rand se poate utiliza ca exfoliant. Pentru aceasta trebuie sa amestecati jumatate de ceasca de zahar fin cu o lingura de ulei de migdale dulci. Aplicati acest amestec pe fata atunci cand sunteti in cabina de dus deoarece acest amestec creeaza destula mizerie. Frecati usor pana cand pielea se simte fina si evitati zonele delicate din jurul ochilor. Clatiti bine si indepartati orice urma de zahar de pe fata. Pentru acnee, spalati-va pe maini si pe fata, turnati apoi niste ulei de migdale dulci pe maini si frecati-va pe fata, de preferat inainte de a merge la culcare. Aici puteti citi mai multe despre ulei de migdale dulci: http://cosmetice-bio.net/produs/ulei-de-migdale-dulci/.

Ulei de Borago

Uleiul de Borago este un ulei verde galbui cu un miros asemantor celui de peste. In afara de miros, este foarte bun pentru anumite utilizari in domeniul medical. Acest ulei se produce din semintele plantei Borago numita si limba mielului, care este o planta cu flori. El are cea mai mare concentratie de acid gama linoleic, care este un acid gras Omega. Concentratia mare de Omega 6 este responsabila pentru foarte multe beneficii asupra sanatatii noastre, dar si pentru unele efecte adverse. Asa ca, inainte de a utiliza ulei de Borago, trebuie sa fiti atenti la efectele secundare.

Ulei de borago

Cantitatea mare de acid gama linoleic face din uleiul de Borago un remediu natural potrivit pentru artrita. De asemenea, acesta este de ajutor pentru reducerea inflamarii pielii si altor boli ale pielii cum ar fi psoriazisul sau eczemele. Acest produs are multe beneficii, in special pentru femei, datorita actiunii acidului gama linoleic.

Ulei de Borago – beneficii multiple asupra pielii

Acest ulei are mai multe proprietati printre care se numara cele antireumatice, antiinflamatorii, hipotensive, emoliente, antioxidante si asa mai departe. Multe din beneficiile asupra sanatatii ale acestui produs naturist sunt atribuite acestor proprietati farmaceutice.

Uleiul de Borago s-a descoperit ca este eficient in usurarea durerilor de articulatii si a inflamatiilor in artrita reumatica. Exista si alte uleiuri care au aceste efecte si care reduc riscul de aparitie a bolilor. Pentru a folosi acest produs contra artritei, luati o capsula goala de 1000 mg si umpleti-o cu acest ulei. Asigurati-va ca folositi ulei extravirgin presat la rece. Uleiul de Borago poate fi folosit si pentru masajul articulatiilor, acolo unde exista dureri. Atunci cand doriti sa il utilizati incalziti-l putin si masati articulatiile. Efectul este de reducere a umflaturii si a durerii articulatiei. Este un ulei care se foloseste si in aromaterapie.

Produsul se poate folosi in mod traditional pentru tratarea eczemelor. Pentru aceasta, trebuie sa se aplice pe leziunile cauzate de eczeme. Nu trebuie sa se depaseasca dozajul de 1 gr pe zi. Pentru a aplica acest tratament, luati cateva haine din bumbac si niste apa intr-o sticla pulverizatoare in care ati adaugat cateva picaturi de ulei si pulverizati amestecul pe haina. Lasati apoi haina sa se usuce la umbra. La final, purtati aceasta haina. Acest tratament poate sa ofere o anumita ameliorare a simptomelor eczemei si psoriazisului.

Datorita fapltului ca acest ulei de Borago este un puternic antiimflamator, acesta reduce marimea si roseata acneei. Efectul trebuie sa fie vizibil in cateva zile. Uleiul se poate aplica extern, pe eruptia de acnee, direct, nediluat. Cu toate acestea, este mai bine sa faceti un test pe mana. De fapt, multi plasturi contra acneei, contin ulei de Borago, in combinatie cu sulf, acid salicilic si multe alte ingrediente. De aceea, pentru tratarea acneei, nu trebuie decat sa aplicati direct preparatul si rezultatele vor fi vizibile imediat. Acest produs poate fi achizitionat de AICI.

Unt de Mango

Untul de mango este produs din Mangifera indica. Originar din Asia, acest unt de culoare verde deschis are un parfum de citric cu urme de piersici si mosc. Aceste fructe au nume diferite in functie de locul in care sunt dispuse din punct de vedere geografic. De exemplu, numele populare sunt Aam si Amb in India iar in Hawai se numesc Manako iar in Spania se numesc Manga. Indiferent de nume, acest fruct este cunoscut sub denumirea onorifica de Regele fructelor datorita nenumaratelor beneficii extraordinare asupra sanatatii care sunt legate de consumarea lui. Mango a existat pentru mai mult de patru mii de ani in India unde fructul simboliza iubirea si pasiunea. Folclorul spune ca Budha a folosit o livada de mango ca un loc pentru a se reculege si a gasi pacea. In mod traditional, acest unt de mango este folosit pentru ajuta in cazul problemelor digestive si inca se foloseste si in zilele noastre in aceste scopuri.

Unt de Mango

Unt de mango pentru o sanatate de fier

Exista multe beneficii asupra sanatatii asociate cu acest unt si unele au fost verificate prin studii stiintifice. Un centru de cercetare din India a descoperit faptul ca acest extract are un efect pozitiv in incetinirea dezvoltarii celulelor de cancer de prostata la soareci. Compusul numit lupeol, care se gaseste in mango, se crede ca este responsabil pentru aceste rezultate. Acest compus se banuieste ca are proprietati antiinflamatoare, anti malarie si antidiabetice. Mai multe informatii gasiti la adresa cosmetice-bio.net/produs/unt-de-mango.

Exista si alte beneficii ale utilizarii acestui unt de mango si acestea includ calmarea eficienta a problemelor digestive, cardiace si capacitatea de a micsora colesterolul. De asemenea, acest produs actioneaza ca un hidratant pentru piele si avand o concentratie mare de antioxidanti ofera beneficii in plus. Antioxidantii actioneaza pentru a lupta cu radicalii liberi din corp. Radicalii liberi actioneaza asupra celulelor si prin aceasta le fac vulnerabile la virusi si infectii.

Untul de mango poate ajuta la usurarea simptomelor asociate cu diareea, dizinteria, anemia, astmul bronsita si tusea. De asemenea, este un tratament eficient al tensiunii ridicate, insomniilor, reumatismului si durerilor de dinti. Acest produs este cunoscut si pentru actiunile sare de combatere a abceselor, muscaturilor de insecte, intepaturilor, arsurilor , ranilor si colicilor. De asemenea, se foloseste si la produsele de infrumusetare deoarece are proprietati de hidratare si de vindecare care il fac popular atunci cand este folosit la hidratarea si protejarea tenului uscat si crapat.

Exista si cateva precautii asociate cu utilizarea acestui unt de mango. In primul rand, femeile insarcinate si cele care alapteaza nu ar trebui sa foloseasca acest produs. Exista anumite persoane care au semnalat iritatii ale pielii la utilizare si de aceea este recomandat sfatul medicului inainte de folosire. Untul de mango este un medicament naturist si de aceea trebuie sa verificati daca nu sunteti predispusi la alergii inainte de a il folosi.

Ulei de Trandafiri

Beneficiile uleiului de trandafiri asupra sanatatii pot fi atribuite proprietatilor sale antiseptice, antispasmodice, antivirale, afrodiziace, bacteriene, cicatrizante, depurative, hemostatice, hepatice si laxative.

Ulei de trandafiri

Trandafirii sunt considerati cele mai frumoase flori din lume. Floarea este parte integranta a nenumaratelor povestiri, legende, mituri si mosteniri. Avand culori variate, o gama larga de forme si marimi, puteti gasi un trandafir pentru orice stare si ocazie. Oamenii care nu stiu de proprietatile medicale ale acestei flori pot totusi spune ca au o proprietate care nu poate fi negata si anume faptul ca un trandafir rosu poate invoca sentimente romantice chiar si in cele mai tari inimi.

Uleiul de trandafiri este extras prin distilare la aburi si este compus din foarte multe componente. Trandafirii de Damasc sunt preferati deoarece sunt cea mai raspandita specie si se crede ca sunt florile cu cea mai buna aroma si cel mai mare continut de ulei.

Ulei de Trandafiri – efecte miraculoase asupra starii de bine

Uleiul de trandafir mareste stima si respectul fata de sine, increderea si puterea mentala si lupta cu eficienta impotriva depresiei. Poate fi foarte folositor in alungarea depresiei care poate sa apara din orice motiv si de asemenea lupta foarte bine impotriva anxietatii. Ca un tratament antidepresiv, pacientilor cu depresie acuta si celor care urmeaza programe de reabilitare li se poate administra ulei de trandafiri in doze regulate pentru a obtine o schimbare pozitiva in viata lor.  Uleiul este foarte raspandit  in aromoterapie si invoca ganduri pozitive, relaxare spirituala si sentimente de bucurie, fericire si speranta.

Uleiul de trandafiri poate calma un pacient care are febra mare prin cedarea inflamatiei. Acesta poate sa fie benefic in alte tipuri de inflamatii cauzate de infectii microbiale, ingurgitarea alimentelor otravitoare, indigestie si deshidratare. Acest lucru poate rezulta in reducerea efectelor unor boli asociate cum ar fi reumatismul, artrita, guta si febra.

Uleiul de trandafiri este foarte eficient in tratarea spasmelor sistemului respirator si intestinelor precum si in cazul spasmelor musculare. De asemenea ajuta la vindecarea convulsiilor, crampelor musculare, intinderilor musculare cauzate de spasme. Atunci cand vine vorba de tratarea ranilor se poate folosi acest produs naturist pentru inlocuirea lotiunilor antiseptice. Aplicarea acestei substante la exteriorul ranilor ajuta la protejarea impotriva dezvoltarii infectiilor.

Pentru a fi protejati de virusi poate sa fie o sarcina dificila deoarece acestia continua sa aiba mutatii care pot pacali sistemul dumneavoastra imunitar. Solutia este sa folositi un agent antiviral care se comporta ca un scut impotriva oricarui tip de virus. Uleiul de trandafiri este un astfel de scut si studiile au demonstrat ca acesta protejeaza impotriva diferitelor tipuri de infectii virale. Asa ca nu mai este nevoie sa va cumparati vaccinuri scumpe sau medicamente contra virozelor. Este de ajuns sa folositi acest ulei homeopatic despre care puti afla mai multe de pe blogul cosmetice-bio.net/produs/ulei-de-trandafiri/.

Ulei de Crin Alb

Crinul alb este o planta foarte frumoasa care creste peste tot in lume. Uleiul de crin alb este cunoscut pentru multiplele beneficii asupra sanatatii. Acesta nu poate fi distilat asemeni majoritatii uleiurilor esentiale din cauza naturii delicate a florilor.

Ulei de Crin Alb

Uleiurile esentiale extrase din flori sunt bogate in lianlol, acid palmitic sau acid benzoic care joaca, toate, un rol important in clasificarea acestei plante ca fiind una medicinala. De asemenea, diferite extracte sunt folosite la o gama variata de produse cosmetice printre care se numara creme, lotiuni si solutii de curatat fata.

Ulei de Crin Alb pentru tratamente cosmetice eficiente

Uleiul de crin alb este folosit in aromoterapie pentru a trata persoanele care sufera de depresie si tinde sa ajute la crearea unui sentiment de modestie, fericire si simt al securitatii si apartenentei. Bulbul acestei plante este cunoscut pentru proprietatile expectorante si diuretice si acelasi lucru se intampla cu uleiul. Bulbii de crini albi pot fi utilizati proaspeti sau fierti si apoi striviti, impachetati in pansamente si apoi aplicati pe zonele afectate ale pielii pentru a trata ranile pielii. Pentru a ameliora mancarimile, pentru a reduce inflamarea, acest tratament se repeta de cateva ori pe zi.

Uleiul are proprietati de hidratare si de revigorare a pielii, inmuiere a acesteia si vindecarea crapaturilor, vanatailor si prevenirea aparitiei lor, acesta constituind unul din motivele pentru care este folosit in cosmetica. Poate fi folosit impreuna cu alte uleiuri si extracte din plante pentru a obtine efecte sporite de imbunatatire a aspectului pielii.

Acest ulei de crin alb se poate folosi si ca tratament cosmetic special efectuat in saloane de cosmetica. Daca mergeti la saloane de spa cu renume, vi se poate recomanda un anumit tip de tratament cu ulei de crin alb pentru masaj. Mai mult decat atat, se poate sa vi se recomande sa il folositi in timp ce faceti baie pentru a inmuia unghiile si sprancenele si pentru a facilita aplicarea altor tratamente cosmetice. In plus, poate fi folosit ca un hidratant pentru fata. Nu trebuie neglijate nici proprietatile acestuia care ii permit sa fie folosit ca o crema pentru  tratarea partii de jos a ochilor.

Cu toate ca are foarte multe beneficii, uleiul de crin alb are si anumite contraindicatii. Spre exemplu, femeile gravide, cele care alapteaza si copiii nu ar trebui sa foloseasca acest ulei inainte de a se consulta cu un doctor de specialitate. Aceasta practica a consultarii unei persoane specializate se aplica in cazul utilizarii oricarui medicament nou. Desi nu s-au raportat reactii adverse, uleiul de crin alb este bine sa fie recomandat de o persoana de specialitate.

In concluzie, daca doriti sa treceti pe medicamente naturiste sau daca vreti sa apelati la anumite uleiuri esentiale, atunci trebuie sa alegeti acest ulei de crin alb care poate fi achizitionat de pe acest site. Acesta are foarte multe proprietati care actioneaza pentru imbunatatirea starii de sanatate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s